In het voorjaar halen heel wat motorrijders hun motor van stal. Dat is telkens weer een beetje wennen. Motorrijden is anders dan een auto besturen. Defensief, bewust en anticiperend rijden is hier zeker de boodschap. Het motto “oefening baart kunst” geldt zeker voor hen.

Daarom organiseert politie Antwerpen in samenwerking met politie Neteland in de lente de Dagen Veilig Motorrijden.

Op zaterdag 3 en zondag 4 mei krijgen motorrijders tips om zich veilig te verplaatsen in het verkeer. De deelnemers volgen een parcours in Antwerpen waarbij ze op verschillende locaties behendigheidsproeven afleggen. De proeven weerspiegelen echte verkeerssituaties en stellen motorrijders in staat hun beperkingen en die van de motorfiets beter in te schatten.

Het parcours start op een centrale afspraakplaats in Antwerpen. Motorrijders die dat willen, kunnen in groep vertrekken vanuit Herentals. Zij worden begeleid door motorrijders van de politiezone Neteland, die het project mee ondersteunt. Met de Dagen Veilig Motorrijden hoopt Lokale politie Neteland het aantal motorrijders die betrokken raken bij een verkeersongeval naar omlaag te halen door hun vaardigheden aan te scherpen.

Heeft u een motorfiets en een geldig rijbewijs? En wil je uw rijvaardigheid op een veilige manier testen en verbeteren? Schrijf dan in via het online formulier op  http://www.politieantwerpen.be/formulier/verkeerseducatie . Wanneer wij uw inschrijving hebben verwerkt, ontvangt u een bevestigingsmail met daarin alle praktische informatie. Meer inlichtingen nodig? Contacteer het verkeersteam van Lokale politie  Neteland op 014/244210 of mail verkeer@politieneteland.be  of via Lokale Politie Antwerpen op 03 338 12 12 of mail verkeerseducatie@politie.antwerpen.be